2009. október 16., péntek

Férfi-nő kapcsolat, féltékenység

"A férfiak a szokás rabjai; ezért tudják a nők megtartani őket."
Somerset Maugham

"Mit a férfiaknál okoskodás szül, azt a nőknél a sejtelem suttogja biztosabban."
Madách Imre

"Soha-soha nem válhatik az ember nevetségessé egy asszonynál azáltal, amit érte tett. Bármilyen cirkuszt játszhatsz neki, csinálj, ami jólesik, állj tótágast, beszéld összevissza a legostobább dolgokat, hivalkodj mint a páva, énekelj az ablaka alatt, csak egyet ne tégy: ne légy józan, ne légy tárgyilagos."
Remarque

"A férjben nincs más, mint az ember. A férjes asszonyban három van: az ember, az anya és a nő."
Stendhal

"Megcsalatni egy nő által, aki mást szeret: még csak előérzete a pokolnak; de eldobatni egy nő által, aki hű marad: az maga a pokol."
Jókai Mór

"Az elsőt meg nem tenni nagyon könnyű, a másodikat meg nem tenni már nagyon nehéz - a harmadikat meg nem tenni már lehetetlen. S aztán jön a többi."
Jókai Mór

"Sikált acél a hitves és férj közti bizalom. S ha a gyanú csak egyszer rálehel, rozsdát hagy annak tiszta tükrén, melynek habár csókoddal lesimítod lelkületét, a foltja megmarad."
Garay János

"Mit sem ér az olyan tisztaság, amely sohasem volt veszélyben. Ilyen csak melegházban tenyészhet, és elpusztul, amint friss szellő éri: a tisztaságnak szüksége van kísértésre."
Hans Fallada

"A gyanú fülétől felkapatva, tovább tenyész, mint a végtelen gyom, s ezer gyökérrel a szívekbe nő. Így válnak el gyakorta zűrzavarban halálos sebbel a legjobb szívek."
Schiller

"A féltékenység a sötétben él, és minden tanács olaj a tűzre."
Scsipacsov

"Aki félt, az megszűnt először becsülni a nőt, aztán önmagát."
Jókai Mór

"A féltékenység megvetendő és bestiális vonás. Állati maradvány"
Jack London

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése